„Przez żołądek do serca. Mołdawia do pierwszego kęsa.” – warsztaty kulinarne / kuchnia gagauska (10.11.2012)

10 listopada 2012, sobota
godz. 14.oo
wstęp wolny!

„Przez żołądek do serca. Mołdawia do pierwszego kęsa.” – warsztaty kulinarne
Mołdawia to mały, europejski kraj o ciekawej historii i tradycji oraz równie interesującej współczesności. Dla przeciętnego człowieka jest to państwo egzotyczne, nieodkryte i często mylone z Mongolią. Grupa byłych wolontariuszek EVS, dla których ów kraj przez kilka miesięcy był miejscem zamieszkania, postanowiła opowiedzieć o Mołdawii organizując warsztaty kulinarne.

Wspólne gotowanie będzie okraszone szczyptą zdjęć, a aromatu doda mołdawska muzyka współczesna i folkowa. Przyjdź i zaangażuj się w mamałygę, placintę i sarmale. Na wielkiej uczcie degustacja potraw dla gotujących i tych bardziej nieśmiałych.

Advertisements

Dodaj komentarz

Brak komentarzy.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s